LIFESTYLE

#02 | Go with you’re own flow 🎶

In mijn eerste blogpost heb ik verteld dat ik een deel van mezelf met de wereld wil delen. Mijn persoonlijke formule voor een gevoel van gezond en gelukkig zijn. Iets dat werkt voor mij, maar misschien ook kan werken voor een ander.

We zijn allemaal uniek, maar tegelijkertijd ook gelijk.

Iedereen heeft een persoonlijke visie op de wereld. Mijn persoonlijke visie is: we zijn allemaal uniek maar  tegelijkertijd ook gelijk.

Er is niemand anders  op de wereld met exact hetzelfde DNA profiel als ik of  met exact hetzelfde achtergrond, ervaringen, ambities. Je gaat dus nergens anders een Xaviera vinden zoals ik.  Dat maakt mij uniek. 

En alleen al het feit dat ik mens ben, maakt mij al gelijkwaardig aan alle andere mensen. Er is niemand boven mij en er is niemand onder mij. 

Er zijn verschillende manieren waarop mensen naar de wereld kunnen kijken en dat is oké. Een van de ingrediënten van mijn persoonlijke formule voor een gevoel van gezond en gelukkig zijn, is positief denken. Omdat positief zijn mij een beter gevoel geeft dan haar tegenpool en ik voel me graag goed omdat ik ook weet dat dit beter is, voor mijn gezondheid.

Ik begrijp dat positief blijven niet altijd makkelijk is,  in een wereld waarin alle dingen die minder positief zijn, ook aanwezig zijn.

 

In het al het kwade zit er ook iets dat goed is.

 

Maar dan denk ik, in al het kwade zit er ook iets dat goed is. Ik zeg altijd dat goed en kwaad hand in hand gaan. Een persoon is bijvoorbeeld niet alleen maar goed of alleen maar slecht. Ik kan ook niet altijd positief zijn.

Dit maakt de wereld een bijzondere plek, want je ontkomt er niet aan. Het is een plek waar alle mooie en minder mooie dingen bij elkaar zijn samengebracht.  We leven in een wereld vol met dualiteiten. Alles heeft een tegenpool en die tegenpolen houden elkaar in balans zoals positief en negatief. Bovendien, hoe kan je weten wat goed is als je niet weet wat slecht is en andersom? 

Mijn persoonlijke formule voor een gevoel van gezond en gelukkig zijn, is en combinatie van (1) dingen die mij een goed gevoel geven en (2) dingen die mijn lichaam helpen haar werk te doen zoals het hoort. En de gedachte dat ik uniek ben en niet meer of minder ben dan een ander, maar dat iedereen gelijk is, die gedachte geeft mij een goed gevoel. Positief denken.

Persoonlijke formule

🎔 Dingen die mij een goed gevoel geven.
🎔Dingen die mijn lichaam helpen haar werk te doen zoals het hoort.

Voor mij draagt positief denken dus bij aan mijn gevoel van gezond en  gelukkig zijn. Wanneer  ik positief ben ingesteld heb ik minder stress omdat ik  dan geloof en erop vertrouw dat alles goed komt. Ik leg vertrouwen in het proces zonder achterover te leunen, dus door te blijven doen wat ik moet om bij te dragen aan een gevoel van gezondheid en gelukkig zijn.

En dat doe ik door onder andere dingen te doen waar ik blij van wordt, dingen te doen waar ik van hou, dingen waar ik plezier uithaal, creatief te zijn en nog meer waar ik vast een keer over zal schrijven.  

Gezondheidsbevordering is mijn passie. In mijn vorige blogpost heb ik verteld dat gezondheidsbevordering betekent het bevorderen dat mensen zich gezonder gaan gedragen.  

Dat is ook de reden waarom ik mijn blog ben gestart, het is iets dat ik doe met liefde en creativiteit.  Ik wilde graag delen wat ik zelf doe om te werken aan een goede gezondheid en informatie delen die een ander misschien kan helpen te werken aan de eigen gezondheid.

Het heeft echt een tijd geduurd voordat ik voor mezelf helder had hoe ik dat wilde doen. Maar ik denk dat ik het nu weet. Stap voor stap en op mijn eigen tempo, kom ik er wel. Ergens moet ik starten. 

In mijn gedachten hoor ik mijn coach Debby, de oprichtster van stichting Bij-1 zeggen: “start nou gewoon.”

Gezondheid is een breed begrip en hoe we naar gezondheid kijken is veranderlijk aan de omstandigheden en tijd waarin we leven. Het gaat niet alleen om gezond eten en genoeg bewegen. Behalve dat speelt je  innerlijke wereld een rol zoals gevoelens, gedachtes en emoties. Je buiten wereld speelt een rol zoals familie, vrienden, werk, milieu enzovoorts.

De kunst is denk ik, een balans vinden tussen, hoe ga je om met jezelf en hoe ga je om met de wereld om je heen.

Een van de dingen die ik dus probeer te doen is positief blijven, niet alleen in mijn gedachten, maar ook in mijn handelen. Zoals ik eerder vertelde kan ik niet altijd positief zijn, er bestaat geen mens die altijd positief is, dat is de dualiteit van de wereld waarin we leven. Niks is perfect.

Maar ik merk dat wanneer ik positief ben, ik me veel beter voel. Daarom kies ik ervoor om zoveel mogelijk positief te blijven ondanks dat er altijd dingen aanwezig zullen zijn, die ook minder positief zijn.

We zijn allemaal uniek.  Er is niemand anders zoals jij.  Jij weet wat je wilt en wat je nodig hebt. Daarom is de titel van deze blogpost “Go with you´re own flow“. We gaan allemaal op onze eigen manier om met onszelf en de wereld om ons heen en bij voorkeur met respect voor de keuzes van anderen. Het meest richtinggevend voor mij is het antwoordt op de vraag: hoe voelt dit voor mij?

Omdat gezondheid het mooiste is dat je jezelf kunt geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *