LIFESTYLE

#01 | Over mij …… Meraki 🦋

Al enige tijd ben ik bekend met de term meraki. Toen ik het voorbij zag komen op Pinterest heb ik de afbeelding opgeslagen en vervolgens gedeeld op mijn whatsapp status omdat iedereen mocht weten wat meraki betekent. Meraki, iets doen met al je creativiteit, met je ziel en liefde. Een deel van jezelf stoppen in wat je doet. 

Een deel van mezelf terug kunnen zien in wat ik doe is dé reden waarom ik doe wat ik doe. Vrij zijn in mijn eigen creativiteit, werken met mijn ziel en doen waar ik niet alleen liefde voor heb, maar ook goed in ben.

Het heeft een tijdje geduurd, maar inmiddels weet ik waar ik echt van hou, waar ik goed in ben en waar ik naartoe wil. Er wordt gezegd dat de periode tussen je 30e en 40e levensjaar een periode is waarin je gaat ontdekken waar je goed in bent en van houdt. Voor mij is dat waar. De afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan ontdekken wat ik echt fijn vind en ik merk dat ik ook steeds meer rekening begin te houden met mijn eigen behoeften. Wat ik nu doe is onderdeel van dat proces van zelfontplooiing.

''middelmatigheid met ijver levert meer resultaat op dan talent zonder ijver''

Om heel eerlijk te zijn denk ik er al sinds 2017 over na om een blog te starten waarin ik informatie deel over gezondheid. Informatie dat mensen op weg kan helpen beter voor zichzelf te zorgen. Ik kan nu dan wel heel goed weten waar ik goed in ben en waar ik naartoe wil, maar als ik mijn talenten niet gebruik en mezelf niet inspan om daar te komen waar ik mezelf graag zie, dan ga ik precies daar blijven waar ik nu ben, en dat wil ik niet. Als ik echt mensen wil helpen en mooie dingen wil creëren dan zal ik mijn focus en ijver moeten versterken. Dit eerste blog bericht is denk ik wel een stap in de juiste richting.

Mijn missie: mensen op weg helpen de eigen gezondheid te verbeteren en een goede gezondheid te behouden.

Regelmatig wordt er aan mij gevraagd hoe het komt dat ik zo slank blijf, hoe het komt dat ik vaak zo vrolijk ben. Ik heb een formule dat voor mij werkt. Het feit dat die formule voor mij werkt betekent niet dat het voor een ander ook zal werken omdat ieder mens immers uniek is door verschillende redenen, maar ik wil wel de formule die ik toepas om gezond en gelukkig te zijn en te blijven met jullie delen.

De beste gezondheidswetenschapper worden die er is.

Nu weet ik natuurlijk nooit zeker of mensen interesse zullen hebben in wat ik te vertellen heb, maar ik hoop van van wel. Om mijn missie te voltooien ben ik een opleiding gaan doen. Die kennis heb ik nodig om zelfstandig onderzoek te doen en ik kijk ernaar uit om gezondheidsclaims te onderzoeken en mensen te informeren over gezondheid op basis van wetenschappelijk onderzoek. Hoe gezond zijn we nu werkelijk bezig?

En omdat gezondheid een breed begrip is, zal ik altijd wel iets hebben om over te schrijven. Zelf heb ik liefde voor yoga en fitness (cardio & krachttraining), gezonde voeding, maar gezondheid is veel meer dan alleen voldoende bewegen en gezond eten. Gezondheid is bijvoorbeeld ook hoe je omgaat met jezelf en met de wereld om je heen. 

The best way to learn is to teach

Graag wil ik meer leren en mezelf verder ontwikkelen zodat ik de mensen om me heen het beste kan helpen en het schrijven van een blog gaat mij daarbij helpen.  Je kan me steunen door mijn blog te lezen, commentaar te geven en te delen. Ik beloof niks, maar ik ga wel mijn best doen om wekelijks iets te posten. In het begin denk ik over onderwerpen die ik zelf interessant vind, maar graag schrijf ik ook over dingen die anderen interessant vinden.

Dus als je ideeën hebt of zelf graag meer wilt weten over een specifiek onderwerp op het gebied van gezondheid, laat het mij dan weten. Ik sta altijd open voor opmerkingen.

Veel liefs,

Omdat gezondheid het mooiste is dat je jezelf kunt geven.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *